logoMove
siatLogo
Z ENERGETSKO UČINKOVITOSTJO PROTI ENERGETSKI REVŠČINI

V sklopu projekta EUpeR iz programa Evropskega teritorialnega sodelovanja Slovenija-Hrvaška se je v četrtek 4. junija 2015 ob 18:00 uri na OŠ Kidričevo odvijala projektna delavnica »PREPOLOVIMO STROŠKE OGREVANJA«. Delavnica je bila namenjena prikazu povečanja energetske učinkovitosti večstanovanjskih stavb in posledično znižanje stroškov ogrevanja za polovico.

Predstavljen je bil projekt celovite energetske obnove večstanovanjskega bloka v naselju Kidričevo in izdelan idejni projekt rekonstrukcije vročevodnega daljinskega ogrevanja Kidričevo. Ker se stavbe priključene na daljinsko ogrevanje naselja Kidričevo nahajajo znotraj kulturno zaščitenega območja, je potrebno pri energetskih obnovah upoštevati kulturnovarstvene pogoje Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS). Na delavnici so strokovnjaki ZVKDS predstavili namen in potrebo po varovanju kulturne dediščine. Kot primer dobre prakse s področja varovanja arhitekturne dediščine je bila izpostavljena energetska obnova OŠ Kidričevo, ki leži znotraj varovanega območja. Svojo predstavitev na delavnici je prispevalo še podjetje Petrol d.d., katero je kot nov izbran koncesionar na področju ogrevanja naselja Kidričevo predstavilo svojo vizijo pri bodoči oskrbi stavb s toplotno energijo. Več informacij najdete v priponki.

Več informacij o projektu EUpeR je objavljenih na spletni strani www.euper.eu.

Partnerji projekta EUpeR

 
Solarni sistemi v večstanovanjskih stavbah in mestnih okoljih

Sončna energija predstavlja brezogljično in obnovljivo alternativo fosilnim gorivom. Uporaba sistemov za pridobivanje toplote iz sonca v urbanih okoljih, je v velikem razkoraku v primerjavi z njihovimi prednostmi – ceno in okoljsko sprejemljivostjo.

Spodbujanju uporabe solarnih sistemov pri obnovah in v zaščitenih mestnih naseljih se je zapisal mednarodni projekt UrbanSolPlus, sofinanciran iz programa Inteligentna Energija - Evropa. Cilj projekta je omogočiti široko uporabo sprejemnikov sončne energije ter zmanjšati ovire za njihovo uporabo v urbanih območjih. V zaščitenih mestnih središčih se pojavi težava, da kljub interesu investitorja, normativi zaščite stavb onemogočajo vključitev sprejemnikov sončne energije na strešno konstrukcijo. Z namenom nadgraditi obstoječe izkušnje, bo pet lokalnih skupnosti iz štirih držav pripravilo rešitve, ki so lahko v pomoč tudi ostalim mestom. V ta namen je bil pripravljen priročnik v angleškem jeziku, ki podaja veliko informacij in obstoječih rešitev na enem mestu.

Partnerji projekta UrbanSolPlus

 
Vabilo na usposabljanje - Pasivna gradnja

V okviru projekta "PHCC - PassiveHouseCraftsmenCourse", ki je sofinanciran iz programa ETS SI-HU, je bil pripravljen nov koncept usposabljanj namenjen obrtnikom, ki so vključeni v pasivno gradnjo. V kolikor bi želeli dodatne informacije o programu oz. o projektu, so vam te na voljo v priponki (v Nemškem jeziku).

Priponka

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Prijava ne E-noviceMGRT

MGRT_slo

   Piškotki

footer

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

Sprejemam piškotke:

Kaj so piškotki